Bulgur Kebabı tarifi
![]() |
bulgur kebabı |
Malzemeleriki bardak bulgur(Su bardağı)
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un(yada irmik kulanabilirsiniz)
200 gram kıyma(yağsız)
1 adet taze yumurta
Karabiber
tuz
Kızartmak için:
2 adet taze yumurta
sıvı yağı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un(yada irmik kulanabilirsiniz)
200 gram kıyma(yağsız)
1 adet taze yumurta
Karabiber
tuz
Kızartmak için:
2 adet taze yumurta
sıvı yağı
YapılışıBütün Malzemeleri geniş bir kaba atın ve içine su ekleyerek macun kıvamına gelene kadar yoğurun ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın ardından ellerinizle üstüne bastırarak yatay hale getirin .Tencereyi ocağa atın ve içini su doldurun su kaynadıktan sonra içine hazırladıgımız köfteleri atın ve haşlanmasını bekleyin . haşlandıktan sonra sogutmaya bırakın . soguyan koftelerı yumurtaya bulayın ve yağda kızartamaya baslayın afiyet olsun