Çatal Çorba Tarifi
![]() |
çatal çorba tarifi |
Malzemeleriki su bardağı buğday(aşurelik olsun)
bir asu bardak yeşil mercimek
1 iri soğan
100 gram kıyma
Nane
tuz
10 bardak su
2 yemek kaşık zeytinyağı
bir asu bardak yeşil mercimek
1 iri soğan
100 gram kıyma
Nane
tuz
10 bardak su
2 yemek kaşık zeytinyağı
YAPILIŞIönce yeşil mercimek ve buğday dün akşamdan suda bekletilir. tencereyi ocağa koyun 10 bardak suyu tencere ekleyin ve buğdayla
yeşil mercimeklerini ekleyin ve kısık ateşte bir saate yakın pişirin . ayrı bir kapta soğan ve kıyma yağda kavurun
ve çorbanın üstüne ekleyin isteğe bağlı oalrak nanede ekleyin.afiyet olsun
yeşil mercimeklerini ekleyin ve kısık ateşte bir saate yakın pişirin . ayrı bir kapta soğan ve kıyma yağda kavurun
ve çorbanın üstüne ekleyin isteğe bağlı oalrak nanede ekleyin.afiyet olsun